Salate


"Bine ai venit pe pagina noastră dedicată salatelor, un colț virtual al prospețimii și creativității culinare! Explorează o varietate de rețete de salate, de la cele clasice și sănătoase până la combinații inovatoare și exotice. Aici vei găsi inspirație pentru salate gustoase, bogate în nutrienți și culori vibrante, perfecte pentru orice ocazie, de la mic dejun până la cină și de la picnicuri în aer liber la mese festive. Descoperă secretele preparării unei salate perfecte și bucură-te de aromele proaspete și delicioase ale ingredientelor de sezon. Alătură-te nouă în călătoria către sănătate și bunăstare, prin intermediul salatelor delicioase și pline de vitalitate!"



Salată olivie

Ingrediente:

4 cartofi medii

3 morcovi medii

4 ouă 

450 gr mazare conservata

400 gr salam doctorschii

3-4 castraveti murați

6-7 linguri maioneză 

Sare , piper după gust

Mod de preparare :

Fierbem cartofii,morcovii și ouăle. Tăiem toate ingredientele cubulețe (cartofii,morcovii,ouăle,salamu,castraveții),într-un vas le punem pe toate(sa nu uitam de mazăre,Sare și piper după gust) le amestec adăugăm maioneză și le amestec încă odată.  Îl punem la rece pe 2 ore în frigider.

Poftă bună!



Salată din crabi

Ingrediente:

5 ouă 

200 gr bețișoare de crabi

150 gr porumb conservat

100 gr maioneză 

Mod de preparare :

Fierbem ouăle. Tăiem toate ingredientele cubulețe (ouăle,crabii),într-un vas le punem pe toate(sa nu uitam de porumb),Sare și piper după gust le amestec adăugăm maioneză și le amestec încă odată.  Îl punem la rece pe 1 oră în frigider.

Poftă bună!



Salată din cartofi 

Ingrediente:

1 ceapă 

4 cartofi medii

4-5 lingurițe de ulei de masline

30 gr mărar 

Sare,piper după gust

Mod de preparare :

Fierbem cartofii. Tăiem toate ingredientele cubulețe (cartofii,ceapa),într-un vas le punem pe toate(sa nu uitam de mărar),Sare și piper după gust le amestec adăugăm uleiul și le amestec încă odată.  Îl punem la rece pe 30 minute în frigider.

Poftă bună!



Salată de ciuperci (ghebe marinați)

Ingrediente:

1 ceapă mare violetă

1 piper roșu dulce sau un gogoșar 

450 gr de ciuperci ghebe marinată

1 lingură mare de oțet 6%

1-2 linguriță mica de ulei de masline

20 gr mărar 

Sare,piper( boabe) după gust

Mod de preparare :

 Tăiemt ceapa cât mai mărunte si piperul,ciupercile la dorință ,într-un vas le punem pe toate(sa nu uitam de mărar),Sare și piper(boabe) după gust ,adăugăm uleiul și le amestec.  Îl punem la rece pe 20 min în frigider.

Poftă bună!



Salată din varză 

Ingrediente:

Ceapă verde sau rosie (1 buc)

Varză 0.5 kg

1 lingură mare de oțet 6%

1-2 linguri mari de  de ulei de masline sau floarea-soarelui 

60 gr mărar 

50 gr pătrunjel 

Sare după gust

Mod de preparare :

Spălăm varza,ceapa,mărarul,pătrunjelul.Tăiem  ceapa mărunte,varza o tăiem în 2 pe urma o tăiem  în  lung varza cât mai mărunte, mărarul și pătrunjelul tot le tăiam. Într-un vas le punem pe toate,Sare după gust ,oțetul și adăugăm uleiul și le amestecăm.  Îl punem la rece pe 20 min în frigider.

Merge salată la frigărui, hrisca și când vrei să prepari ceva repede și delicios.

Poftă bună!



Salată din șampion

Ingrediente:

300 gr șampion marinat

Un cățel mediu de usturoi

10 gr usturoi

1-2 linguri de maioneză sau iaurt 

Sare , piper după gust

Mod de preparare :

Clătim bine ciupercile și  le tăiam,tăiam mărunțit usturoiul,mărarul și amestecăm cu maioneză sau iaurt.

Sare,piper după gust

Poftă bună!



Salată de Vinete (salată de Vânătă)

Ingrediente:

2 vinete mari

2-3 roșii 

1 ceapă roșie 

2-3 căței de usturoi

Sare , piper 

Ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline

Pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

Mod de preparare :

Coace vinetele pe grătar, în cuptor sau pe aragaz până sunt moi și coaja devine neagră. 

Lasă vinetele să se răcească, apoi curăță-le de coajă și toacă pulpa mărunt. 

Adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit și roșiile tăiate cubulețe. 

Condimentează cu Sare și piper după gust și adaugă ulei de floarea-soarelui sau de masline.

Amestecă bine și servește salata garnisită cu pătrunjel proaspăt. 

Poftă bună!



Salată de Boeuf (salată de carne de Vită)

Ingrediente:

300 gr de carne de vită fiartă 

3 cartofi

2 morcovi

1 țelină mică 

3 castraveți murați 

3 ouă fierte

150 gr de mazăre fiartă sau conservată 

Maioneză 

Sare,piper

Mod de preparare :

Fierbe cartofii,morcovii și țelina până se înmoaie, apoi taiele cubulețe mici.

Taie carnea de vită fiartă, castraveții murați și ouăle fierte în cubulețe mici.

Într-un bol mare ,amestecăm toate  ingredientele,adaugă mazărea  și condimentează cu Sare și piper.

Adaugă maioneza și amestecăm bine până când toate ingredientele sunt acoperite uniform.

Servește salata rece,decorată cu felii de ou fiert și verdeață ,dacă dorești. 

Poftă bună!



Salată de roșii și castraveți

Ingrediente:

4 roșii 

2 castraveți mari

1 ceapă roșie sau verde

Sare,piper după gust

Ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline 

Mărar,pătrunjel 

Mod de preparare :

Taie roșiile și castraveții subțiri felii sau cubulețe. 

Taie ceapa mărunt.

Într-un bol mare, amestecăm roșiile, castraveții și ceapa.

Condimentează cu Sare și piper după gust și adaugă ulei. 

Amestecă bine și servește salata garnisită cu mărar și pătrunjel proaspăt. 

Poftă bună!


Salată Poloneză

Salata poloneză este o salată tradițională care se prepară din legume și maioneză, similară cu salata de boeuf din România. Este foarte populară în Polonia și este servită adesea la ocazii speciale și sărbători. Iată o rețetă clasică de salată poloneză:

Ingrediente:

4 cartofi medii
3 morcovi
2 pătrunjei (rădăcini de pătrunjel)
1 țelină mică (rădăcină)
4 ouă fierte tari
4 castraveți murați
1 măr mare, acrișor
1 ceapă mică sau 2 fire de ceapă verde
1 cană de mazăre verde (fie din conservă, fie fiartă)
1 legătură de mărar (opțional)
Sare și piper după gust

Pentru maioneză:

1 gălbenuș de ou crud
1 gălbenuș de ou fiert tare
1 linguriță de muștar
200 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline
Suc de lămâie după gust
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbe legumele:

Fierbe cartofii, morcovii, pătrunjeii și țelina în coajă până se înmoaie, dar să nu se sfărâme. Lasă-le să se răcească, apoi curăță-le de coajă și taie-le în cubulețe mici.

Prepară ouăle:

Fierbe ouăle tari, lasă-le să se răcească, apoi curăță-le și taie-le în cubulețe.

Pregătește celelalte ingrediente:

Taie castraveții murați și mărul în cubulețe mici.
Dacă folosești ceapă, toac-o mărunt. Dacă folosești ceapă verde, taie-o rondele subțiri.
Dacă folosești mărar, toacă-l mărunt.

Prepară maioneza:

Într-un bol, zdrobește gălbenușul de ou fiert tare și amestecă-l cu gălbenușul crud și muștarul.
Adaugă uleiul treptat, în fir subțire, amestecând continuu cu un tel sau un mixer până se îngroașă.
Adaugă suc de lămâie, sare și piper după gust.

Amestecă ingredientele:

Într-un bol mare, amestecă toate legumele tăiate cubulețe, ouăle, castraveții murați, mărul, ceapa și mazărea.
Adaugă maioneza și amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
Condimentează cu sare și piper după gust.

Finalizare:

Lasă salata să se odihnească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Servește salata poloneză decorată cu mărar proaspăt, dacă dorești.

Această salată poloneză este delicioasă și versatilă, perfectă ca aperitiv sau garnitură la diverse feluri de mâncare. 

Poftă bună!



Salată Grecească (Horiatiki)

Salata grecească este o salată simplă, proaspătă și delicioasă, care se prepară din legume proaspete, brânză feta și măsline. Este perfectă ca aperitiv sau ca garnitură la diverse feluri de mâncare. Iată cum poți prepara o salată grecească autentică:

Ingrediente:

4 roșii mari, coapte
1 castravete mare
1 ardei gras verde
1 ceapă roșie medie
200 g brânză feta
1 mână de măsline Kalamata
1 linguriță de oregano uscat
Sare și piper după gust
4 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1-2 linguri de oțet de vin roșu sau suc de lămâie
Opțional: câteva frunze de pătrunjel sau busuioc pentru decor

Mod de preparare:

Pregătirea legumelor:

Spală roșiile și taie-le în felii sau cuburi mari.
Curăță castravetele și taie-l în rondele sau semilune.
Curăță ardeiul gras, îndepărtează semințele și taie-l în felii subțiri.
Curăță ceapa roșie și taie-o în rondele subțiri.

Asamblarea salatei:

Într-un bol mare, combină roșiile, castravetele, ardeiul gras și ceapa.
Adaugă măslinele Kalamata peste legume.

Adăugarea brânzei feta:

Taie brânza feta în cuburi sau fărâmițeaz-o cu mâna și adaug-o peste legume.

Condimentare și dressing:

Presară oregano uscat, sare și piper după gust.
Stropește salata cu ulei de măsline extra-virgin și oțet de vin roșu sau suc de lămâie. Amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.

Finalizare și servire:

Dacă dorești, poți decora salata cu câteva frunze de pătrunjel sau busuioc proaspăt.
Servește salata imediat, alături de pâine crocantă sau ca garnitură la diverse preparate.

Această salată grecească este simplă, rapidă de preparat și plină de arome proaspete, ideale pentru o masă ușoară și sănătoasă. Poftă bună!



Salată Grecească cu Paste (Greek Pasta Salad)

Aceasta este o variantă interesantă a salatei grecești tradiționale, care include paste și este perfectă pentru un prânz ușor sau ca fel principal în zilele calde.

Ingrediente:

250 g paste (penne, farfalle sau fusilli)
2 roșii mari, coapte
1 castravete mare
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 ceapă roșie medie
200 g brânză feta
1 mână de măsline Kalamata, fără sâmburi
1 linguriță de oregano uscat
Sare și piper după gust
4 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1-2 linguri de oțet de vin roșu sau suc de lămâie
Opțional: câteva frunze de busuioc sau pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:

Pregătirea pastelor:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin al dente.
Scurge pastele și clătește-le sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire. Lasă-le să se răcească complet.

Pregătirea legumelor:

Spală roșiile și taie-le în cuburi.
Curăță castravetele și taie-l în rondele sau cuburi mici.
Curăță ardeii grași, îndepărtează semințele și taie-i în fâșii subțiri sau cuburi.
Curăță ceapa roșie și taie-o în rondele subțiri.

Asamblarea salatei:

Într-un bol mare, combină pastele răcite cu roșiile, castravetele, ardeii grași și ceapa.
Adaugă măslinele Kalamata și brânza feta tăiată în cuburi sau fărâmițată.

Condimentare și dressing:

Presară oregano uscat, sare și piper după gust.
Stropește salata cu ulei de măsline extra-virgin și oțet de vin roșu sau suc de lămâie. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.

Finalizare și servire:

Dacă dorești, poți decora salata cu câteva frunze de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Servește salata imediat sau las-o la frigider pentru 30 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Această salată grecească cu paste este perfectă pentru un picnic, un prânz ușor sau chiar ca garnitură la o masă mai mare. Este răcoritoare și plină de arome delicioase. Poftă bună!



Salată de Pepene Verde și Feta

Ingrediente:

500 g pepene verde, tăiat cuburi
200 g brânză feta, fărâmițată
1 castravete mare, tăiat felii subțiri
1 ceapă roșie mică, tăiată rondele subțiri
1 mână de mentă proaspătă, tocată
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de suc de lămâie
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină pepenele verde, feta, castravetele și ceapa roșie.
Adaugă menta proaspătă.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
Servește imediat.



Salată de Pui cu Avocado și Mango

Ingrediente:

2 piepturi de pui, gătite și tăiate felii
1 avocado, tăiat cuburi
1 mango, tăiat cuburi
1 ardei roșu, tăiat cuburi
1 ceapă roșie mică, tăiată fin
1 mână de coriandru proaspăt, tocat
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de suc de lime
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină puiul, avocado, mango, ardeiul roșu și ceapa roșie.
Adaugă coriandrul proaspăt.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lime, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
Servește imediat.



Salată de Rucola cu Parmezan și Lămâie

Ingrediente:

150 g rucola proaspătă
50 g parmezan, ras
1 lămâie, feliată subțire
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, așază rucola.
Presară parmezanul ras peste rucola.
Adaugă feliile de lămâie.
Stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
Amestecă ușor și servește imediat.



Salată de Roșii și Mozzarella

Ingrediente:

4 roșii mari, tăiate felii
200 g mozzarella proaspătă, tăiată felii
1 mână de busuioc proaspăt
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de oțet balsamic
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Așază alternativ feliile de roșii și mozzarella pe un platou.
Adaugă frunzele de busuioc între felii.
Stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Asezonează cu sare și piper.
Servește imediat.

Aceste salate sunt ușor de preparat și ideale pentru a profita de prospețimea ingredientelor de vară. Poftă bună!



Salată de Năut cu Roșii și Avocado

Ingrediente:

1 conservă de năut, scurs și clătit
2 roșii, tăiate cuburi
1 avocado, tăiat cuburi
1 ceapă roșie mică, tăiată fin
1 mână de coriandru proaspăt, tocat
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de suc de lime
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină năutul, roșiile, avocado, ceapa roșie și coriandrul.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lime, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
Servește imediat.



Salată de Spanac cu Căpșuni și Nuci Pecan

Ingrediente:

150 g spanac proaspăt
200 g căpșuni, tăiate felii
50 g nuci pecan, prăjite și tocate
50 g brânză de capră, fărâmițată
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de oțet balsamic
1 linguriță de miere
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină spanacul, căpșunile și nucile pecan.
Presară brânza de capră fărâmițată peste salată.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic, mierea, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
Servește imediat.

Salată de Varză Roșie cu Mere și Nuci

Ingrediente:

1/2 varză roșie, tăiată fin
2 mere, tăiate felii subțiri
50 g nuci, tocate
1 morcov mare, ras
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de oțet de mere
1 linguriță de muștar Dijon
1 linguriță de miere
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină varza roșie, merele, nucile și morcovul.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, oțetul de mere, muștarul Dijon, mierea, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.


Salată de Cartofi cu Iaurt și Mărar

Ingrediente:

500 g cartofi noi, fierți și tăiați cuburi
1 castravete mare, tăiat cuburi
1 ceapă verde, tocată fin
200 g iaurt grecesc
2 linguri de mărar proaspăt, tocat
1 lingură de suc de lămâie
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină cartofii fierți, castravetele și ceapa verde.
Într-un bol mic, amestecă iaurtul grecesc, mărarul, sucul de lămâie, sarea și piperul.
Toarnă dressingul de iaurt peste legume și amestecă bine.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Salată de Pui cu Struguri și Nuci

Ingrediente:

2 piepturi de pui, gătite și tăiate cuburi
200 g struguri, tăiați în jumătăți
50 g nuci, prăjite și tocate
1 tulpină de țelină, tocată
200 g iaurt grecesc sau maioneză
1 lingură de suc de lămâie
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină puiul, strugurii, nucile și țelina.
Într-un bol mic, amestecă iaurtul grecesc sau maioneza cu sucul de lămâie, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Salată de Cuscus cu Legume

Ingrediente:

200 g cuscus
1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
1 ardei gras galben, tăiat cuburi
1 castravete, tăiat cuburi
1 roșie mare, tăiată cuburi
1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de suc de lămâie
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Prepară cuscusul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lasă-l să se răcească.
Într-un bol mare, combină cuscusul răcit cu ardeiul gras, castravetele, roșia și pătrunjelul.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Salată de Vară cu Porumb și Fasole Neagră

Ingrediente:

1 conservă de porumb, scurs și clătit
1 conservă de fasole neagră, scursă și clătită
1 roșie mare, tăiată cuburi
1 ardei gras roșu, tăiat cuburi
1 ceapă roșie mică, tăiată fin
1 mână de coriandru proaspăt, tocat
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de suc de lime
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină porumbul, fasolea neagră, roșia, ardeiul gras, ceapa roșie și coriandrul.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lime, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.


Salată de Fructe Tropicale

Ingrediente:

1 ananas mic, tăiat cuburi
2 mango, tăiate cuburi
1 papaya, tăiată cuburi
2 kiwi, tăiate felii
1 mână de fructe de padure
Sucul de la 1 lime
2 linguri de miere
Frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină ananasul, mango, papaya, kiwi și fructe de padure.
Într-un bol mic, amestecă sucul de lime și mierea.
Toarnă amestecul de lime și miere peste fructe și amestecă ușor.
Decorează cu frunze de mentă.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute.

Salată de Fructe cu Citrice și Rodie

Ingrediente:

2 portocale, curățate și tăiate felii
1 grepfrut roz, curățat și tăiat felii
1 rodie, semințele scoase
1 avocado, tăiat cuburi
Sucul de la 1 portocală
1 lingură de miere
1 linguriță de apă de flori de portocal (opțional)
Frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină portocalele, grepfrutul, rodia și avocado.
Într-un bol mic, amestecă sucul de portocală, mierea și apa de flori de portocal.
Toarnă dressingul peste fructe și amestecă ușor.
Decorează cu frunze de mentă.
Servește imediat.

Salată de Fructe cu Pepene Galben și Căpșuni

Ingrediente:

1 pepene galben, tăiat cuburi
200 g căpșuni, tăiate felii
1 avocado tăiat cuburi
1 mână de frunze de busuioc proaspăt la dorință 
Sucul de la 1 lămâie
2 linguri de miere
1 lingură de oțet balsamic (opțional)

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină pepenele galben, căpșunile, avocado și busuiocul.
Într-un bol mic, amestecă sucul de lămâie, mierea și oțetul balsamic (dacă folosești).
Toarnă dressingul peste fructe și amestecă ușor.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute.

Salată de Fructe de Pădure cu Iaurt și Miere

Ingrediente:

200 g afine
200 g zmeură
200 g pepene galben
200 g căpșuni, tăiate felii
1 iaurt grecesc
2 linguri de miere
1 linguriță de extract de vanilie
Frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină afinele, zmeura, pepenele galben și căpșunile.
Într-un bol mic, amestecă iaurtul grecesc, mierea și extractul de vanilie.
Toarnă amestecul de iaurt peste fructe și amestecă ușor.
Decorează cu frunze de mentă.
Servește imediat.

 Salată de Fructe cu Struguri și Nuci

Ingrediente:

200 g struguri roșii, tăiați în jumătăți
200 g struguri verzi, tăiați în jumătăți
1 măr verde, tăiat cuburi
1 pară, tăiată cuburi
50 g nuci, prăjite și tocate
1 iaurt grecesc
2 linguri de miere
1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină strugurii, mărul și para.
Adaugă nucile prăjite.
Într-un bol mic, amestecă iaurtul grecesc, mierea și scorțișoara.
Toarnă amestecul de iaurt peste fructe și amestecă ușor.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute.

Salată de Fructe cu Ananas și măr 

Ingrediente:

1 ananas mic, tăiat cuburi
2 banane, tăiate felii
1 mango, tăiat cuburi
1 măr,tăiat cuburi
2 linguri de suc de lămâie
1 lingură de miere
Frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină ananasul, bananele, mango și portocala.
Într-un bol mic, amestecă sucul de lămâie și mierea.
Toarnă dressingul peste fructe și amestecă ușor.
Presară fulgii de cocos deasupra.
Decorează cu frunze de mentă.
Servește imediat.

Salată de Fructe cu Pere și Gorgonzola

Ingrediente:

2 pere, tăiate felii subțiri
1 mână de frunze de rucola
50 g brânză gorgonzola, fărâmițată
50 g nuci, prăjite și tocate
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de oțet balsamic
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină perele și frunzele de rucola.
Adaugă brânza gorgonzola și nucile prăjite.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea și piperul.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
Servește imediat.

Salată de Fructe cu Kiwi și Mere

Ingrediente:

2 kiwi, curățate și tăiate felii
2 mere roșii, tăiate cuburi
1 rodie, semințele scoase
1 mână de struguri roșii 
1 portocala,tăiată cuburi
1 mână de frunze de mentă proaspătă
Sucul de la 1 lămâie
2 linguri de miere

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combină kiwi, merele,boabe de poată,portocală și semințele de rodie.
Adaugă frunzele de mentă la dorință 
Într-un bol mic, amestecă sucul de lămâie și mierea.
Toarnă dressingul peste fructe și amestecă ușor.
Servește imediat sau lasă la frigider pentru 30 de minute.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ciorbă de miel la foc

Rețeta mea