Bucate moldovenești
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Bucătăria moldovenească este o simfonie de arome și tradiții, reflectând influențele diverselor culturi care au traversat acest teritoriu de-a lungul secolelor. De la plăcintele aurii și aromate, la supe și ciorbe savuroase, și până la mâncărurile principale bogate în carne și legume, fiecare preparat spune o poveste. Descoperă rețete autentice și tehnici tradiționale care aduc pe masa ta esența Moldovei, îmbinând ingredientele locale cu pasiunea pentru gătit.
Mămăligă cu Garnitură
Ingrediente:
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 200 g brânză de burduf
- 200 g smântână
- 4 ouă
- 100 g unt
- Bacon sau cârnați (opțional)
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 200 g brânză de burduf
- 200 g smântână
- 4 ouă
- 100 g unt
- Bacon sau cârnați (opțional)
Mod de Preparare:
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Garnitura:
- Prăjește baconul sau cârnații.
- Gătește ouăle ochiuri.
- Servește mămăliga caldă cu brânză de burduf, smântână, ouă ochiuri și bacon/cârnați.
Aceasta este o rețetă tradițională simplă, dar delicioasă, perfectă pentru un prânz sau cină consistentă.
Mămăliga cu pește
Ingrediente:
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Garnitura:
- Prăjește baconul sau cârnații.
- Gătește ouăle ochiuri.
- Servește mămăliga caldă cu brânză de burduf, smântână, ouă ochiuri și bacon/cârnați.
Aceasta este o rețetă tradițională simplă, dar delicioasă, perfectă pentru un prânz sau cină consistentă.
Mămăliga cu pește
Ingrediente:
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 500 g pește (de preferat crap sau păstrăv)
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 100 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g smântână
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 500 g pește (de preferat crap sau păstrăv)
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 100 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g smântână
Mod de Preparare:
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Peștele:
- Curăță și spală peștele. Usucă-l și presară-l cu sare.
- Prăjește-l în ulei încins până devine auriu pe ambele părți.
- Prepară un mujdei din usturoi pisat, zeamă de lămâie și pătrunjel tocat.
Servire:
- Servește mămăliga cu peștele prăjit și mujdei de usturoi.
- Adaugă smântână după preferință.
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Peștele:
- Curăță și spală peștele. Usucă-l și presară-l cu sare.
- Prăjește-l în ulei încins până devine auriu pe ambele părți.
- Prepară un mujdei din usturoi pisat, zeamă de lămâie și pătrunjel tocat.
Servire:
- Servește mămăliga cu peștele prăjit și mujdei de usturoi.
- Adaugă smântână după preferință.
Mămăligă cu Carne de Purcel și Garnitură
Ingrediente:
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 1 kg carne de purcel (mușchi, costițe)
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 200 ml vin alb
- 2-3 linguri ulei
- 200 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- 500 g mălai
- 1 litru apă
- Sare după gust
- 1 kg carne de purcel (mușchi, costițe)
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 200 ml vin alb
- 2-3 linguri ulei
- 200 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
Mod de Preparare:
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Carnea de purcel:
- Taie carnea în bucăți potrivite.
- Prăjește carnea în ulei până se rumenește.
- Adaugă ceapa tocată și usturoiul, călește până devin aurii.
- Toarnă vinul alb, acoperă și fierbe la foc mic până carnea este fragedă.
Servire:
- Servește mămăliga caldă cu carnea de purcel și sosul format.
- Adaugă smântână și presară pătrunjel tocat deasupra.
Mămăliga:
- Fierbe apa cu sare.
- Adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Lasă la foc mic, amestecând periodic, până când mămăliga se îngroașă (aprox. 30 min).
Carnea de purcel:
- Taie carnea în bucăți potrivite.
- Prăjește carnea în ulei până se rumenește.
- Adaugă ceapa tocată și usturoiul, călește până devin aurii.
- Toarnă vinul alb, acoperă și fierbe la foc mic până carnea este fragedă.
Servire:
- Servește mămăliga caldă cu carnea de purcel și sosul format.
- Adaugă smântână și presară pătrunjel tocat deasupra.
Sarmale din frunze de varză murată ( Găluști)
Ingrediente:
- 1 varză murată mare
- 500 g carne tocată (porc și vită)
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 200 ml suc de roșii
- 2 linguri ulei
- Sare, piper, cimbru, foi de dafin
- 1 varză murată mare
- 500 g carne tocată (porc și vită)
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 200 ml suc de roșii
- 2 linguri ulei
- Sare, piper, cimbru, foi de dafin
Mod de Preparare:
Pregătirea verzei:
- Desfă frunzele de varză și taie nervurile groase.
Umplutura:
- Călește ceapa tocată în ulei până devine aurie.
- Adaugă orezul, morcovul ras și carnea tocată. Condimentează cu sare, piper și cimbru.
Asamblarea sarmalelor:
- Pune o lingură de umplutură pe fiecare frunză și rulează sarmalele.
- Așază-le strâns într-o oală, adăugând foi de dafin între straturi.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii și apă peste sarmale, cât să le acopere.
- Fierbe la foc mic timp de 2-3 ore, adăugând apă dacă este necesar.
Servește sarmalele calde cu smântână și mămăligă.
Pregătirea verzei:
- Desfă frunzele de varză și taie nervurile groase.
Umplutura:
- Călește ceapa tocată în ulei până devine aurie.
- Adaugă orezul, morcovul ras și carnea tocată. Condimentează cu sare, piper și cimbru.
Asamblarea sarmalelor:
- Pune o lingură de umplutură pe fiecare frunză și rulează sarmalele.
- Așază-le strâns într-o oală, adăugând foi de dafin între straturi.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii și apă peste sarmale, cât să le acopere.
- Fierbe la foc mic timp de 2-3 ore, adăugând apă dacă este necesar.
Servește sarmalele calde cu smântână și mămăligă.
Sarmale din Frunze de Viță de Vie (Găluști)
Ingrediente:
- 500 g carne tocată (porc și vită)
- 200 g orez
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- 300 ml suc de roșii
- 200 g frunze de viță de vie
- Sare, piper, cimbru, foi de dafin
- 500 g carne tocată (porc și vită)
- 200 g orez
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- 300 ml suc de roșii
- 200 g frunze de viță de vie
- Sare, piper, cimbru, foi de dafin
Mod de Preparare:
Pregătirea frunzelor:
- Opărește frunzele de viță de vie în apă fierbinte pentru 1-2 minute, apoi scurge-le și lasă-le să se răcească.
Umplutura:
- Călește ceapa și morcovul tocate în ulei până devin aurii.
- Adaugă orezul și amestecă până devine translucid.
- Într-un bol mare, combină amestecul de orez cu carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, sare, piper și cimbru.
Asamblarea sarmalelor:
- Pune o lingură de umplutură pe fiecare frunză de viță de vie și rulează-le strâns.
- Așază sarmalele într-o oală, adăugând foi de dafin între straturi.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii și apă peste sarmale, cât să le acopere.
- Fierbe la foc mic timp de 1,5-2 ore, adăugând apă dacă este necesar.
Servește sarmalele calde, eventual cu smântână și mămăligă.
Pregătirea frunzelor:
- Opărește frunzele de viță de vie în apă fierbinte pentru 1-2 minute, apoi scurge-le și lasă-le să se răcească.
Umplutura:
- Călește ceapa și morcovul tocate în ulei până devin aurii.
- Adaugă orezul și amestecă până devine translucid.
- Într-un bol mare, combină amestecul de orez cu carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, sare, piper și cimbru.
Asamblarea sarmalelor:
- Pune o lingură de umplutură pe fiecare frunză de viță de vie și rulează-le strâns.
- Așază sarmalele într-o oală, adăugând foi de dafin între straturi.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii și apă peste sarmale, cât să le acopere.
- Fierbe la foc mic timp de 1,5-2 ore, adăugând apă dacă este necesar.
Servește sarmalele calde, eventual cu smântână și mămăligă.
Cighiri Moldovenești cu Sită de la Burtă
Ingrediente:
- 500 g ficat de porc
- 300 g carne de porc
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- Sare, piper, cimbru
- Sita (rețeaua) de la burtă de porc
- Ulei pentru prăjit
- 500 g ficat de porc
- 300 g carne de porc
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- Sare, piper, cimbru
- Sita (rețeaua) de la burtă de porc
- Ulei pentru prăjit
Mod de Preparare:
Prepararea ingredientelor:
- Fierbe ficatul și carnea în apă cu sare până sunt bine fierte. Scurge și lasă să se răcească.
- Toacă mărunt ficatul și carnea.
Amestecul:
- Călește ceapa și morcovul tocate în ulei până devin aurii.
- Într-un bol mare, combină ficatul, carnea, ceapa și morcovul călite, orezul, usturoiul pisat, ouăle și pătrunjelul tocat. Condimentează cu sare, piper și cimbru.
Formarea și înfășurarea:
- Formează chiftele mici din amestec.
- Înfășoară fiecare chiftea în sită (rețea) de la burtă de porc.
Prăjirea:
- Prăjește cighirii în ulei încins până devin aurii pe ambele părți.
Servește cighirii moldovenești cu sită de la burtă calzi, alături de murături sau salate.
Prepararea ingredientelor:
- Fierbe ficatul și carnea în apă cu sare până sunt bine fierte. Scurge și lasă să se răcească.
- Toacă mărunt ficatul și carnea.
Amestecul:
- Călește ceapa și morcovul tocate în ulei până devin aurii.
- Într-un bol mare, combină ficatul, carnea, ceapa și morcovul călite, orezul, usturoiul pisat, ouăle și pătrunjelul tocat. Condimentează cu sare, piper și cimbru.
Formarea și înfășurarea:
- Formează chiftele mici din amestec.
- Înfășoară fiecare chiftea în sită (rețea) de la burtă de porc.
Prăjirea:
- Prăjește cighirii în ulei încins până devin aurii pe ambele părți.
Servește cighirii moldovenești cu sită de la burtă calzi, alături de murături sau salate.
Clătite Moldovenești
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 200 g făină
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- Un praf de sare
- 2 linguri ulei
- 1 plic zahăr vanilat (opțional)
- Ulei pentru prăjit
- 500 ml lapte
- 200 g făină
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- Un praf de sare
- 2 linguri ulei
- 1 plic zahăr vanilat (opțional)
- Ulei pentru prăjit
Mod de Preparare:
Amestecul de clătite:
- Bate ouăle cu zahărul și sarea.
- Adaugă treptat făina și laptele, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Încorporează uleiul și zahărul vanilat.
Gătirea clătitelor:
- Încinge o tigaie antiaderentă și unge-o cu puțin ulei.
- Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și răsucește-o pentru a acoperi uniform fundul.
- Prăjește clătita 1-2 minute pe fiecare parte, până devine aurie.
Servire:
- Servește clătitele cu umplutură la alegere: gem, vișine,ciocolată, brânză dulce sau smântână.
Poftă bună!
Amestecul de clătite:
- Bate ouăle cu zahărul și sarea.
- Adaugă treptat făina și laptele, amestecând continuu pentru a evita cocoloașele.
- Încorporează uleiul și zahărul vanilat.
Gătirea clătitelor:
- Încinge o tigaie antiaderentă și unge-o cu puțin ulei.
- Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și răsucește-o pentru a acoperi uniform fundul.
- Prăjește clătita 1-2 minute pe fiecare parte, până devine aurie.
Servire:
- Servește clătitele cu umplutură la alegere: gem, vișine,ciocolată, brânză dulce sau smântână.
Poftă bună!
Cremă pentru Clătite din lapte
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 50 g făină sau amidon de porumb
- 1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 50 g făină sau amidon de porumb
- 1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie
Mod de Preparare:
Prepararea cremei:
- Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase.
- Adaugă făina sau amidonul și amestecă bine.
- Încălzește laptele într-o cratiță, fără să-l fierbi.
- Toarnă treptat laptele cald peste amestecul de ouă, amestecând continuu.
Gătirea cremei:
- Pune amestecul înapoi pe foc mic, amestecând constant până se îngroașă.
- Adaugă zahărul vanilat sau esența de vanilie și amestecă bine.
- Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi la umplut clătitele.
Servește clătitele cu crema răcită și bucură-te de un desert delicios!
Crema din smântână pentru clătite
Ingrediente:
- 1 cană de smântână
- 2-3 linguri de zahăr pudră (sau după gust)
- 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
Amestecare:
- Într-un bol, bate smântâna până când începe să se întărească.
- Adaugă zahărul pudră treptat și continuă să bați până când obții o consistență cremoasă.
- Dacă folosești vanilie, adaugă-o acum și amestecă bine.
Gustare și ajustare:
- Gustă crema și adaugă mai mult zahăr dacă este necesar, în funcție de preferințele tale.
Servire:
- Folosește crema pentru a umple sau a unge clătitele, apoi rulează sau pliază clătitele și serveste-le calde.
Este un mod simplu și delicios de a pregăti o cremă rapidă și gustată pentru clătitele tale preferate!
Prepararea cremei:
- Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase.
- Adaugă făina sau amidonul și amestecă bine.
- Încălzește laptele într-o cratiță, fără să-l fierbi.
- Toarnă treptat laptele cald peste amestecul de ouă, amestecând continuu.
Gătirea cremei:
- Pune amestecul înapoi pe foc mic, amestecând constant până se îngroașă.
- Adaugă zahărul vanilat sau esența de vanilie și amestecă bine.
- Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi la umplut clătitele.
Servește clătitele cu crema răcită și bucură-te de un desert delicios!
Crema din smântână pentru clătite
Ingrediente:
- 1 cană de smântână
- 2-3 linguri de zahăr pudră (sau după gust)
- 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
Amestecare:
- Într-un bol, bate smântâna până când începe să se întărească.
- Adaugă zahărul pudră treptat și continuă să bați până când obții o consistență cremoasă.
- Dacă folosești vanilie, adaugă-o acum și amestecă bine.
Gustare și ajustare:
- Gustă crema și adaugă mai mult zahăr dacă este necesar, în funcție de preferințele tale.
Servire:
- Folosește crema pentru a umple sau a unge clătitele, apoi rulează sau pliază clătitele și serveste-le calde.
Este un mod simplu și delicios de a pregăti o cremă rapidă și gustată pentru clătitele tale preferate!
Zeamă de Casă Moldovenească
Ingrediente:
- 1 pui întreg sau părți de pui (aripi, piept, spate)
- 2-3 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1 țelină mică (sau câteva fire de țelină apio)
- 1 ardei gras
- 2 roșii (sau 200 ml suc de roșii)
- 200 g tăiței de casă sau fidea
- 1 legătură leuștean
- Sare și piper după gust
- 1 lămâie sau borș acru (opțional)
- 1legatura de mărar
- 1 pui întreg sau părți de pui (aripi, piept, spate)
- 2-3 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1 țelină mică (sau câteva fire de țelină apio)
- 1 ardei gras
- 2 roșii (sau 200 ml suc de roșii)
- 200 g tăiței de casă sau fidea
- 1 legătură leuștean
- Sare și piper după gust
- 1 lămâie sau borș acru (opțional)
- 1legatura de mărar
Mod de Preparare:
Pregătirea ingredientelor:
- Curăță și spală puiul. Taie-l în bucăți.
- Curăță și taie morcovii, ceapa, țelina și ardeiul în bucăți mari.
Fierberea puiului:
- Pune bucățile de pui într-o oală mare cu apă rece și adaugă sare. Fierbe și îndepărtează spuma formată la suprafață.
Adăugarea legumelor:
- După ce nu mai apare spumă, adaugă morcovii, ceapa, țelina și ardeiul. Fierbe la foc mic până când carnea și legumele sunt fierte bine.
Adăugarea roșiilor:
- Adaugă roșiile tăiate cuburi sau sucul de roșii. Fierbe încă 10-15 minute.
Tăițeii:
- Adaugă tăițeii de casă sau fideaua și fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei 5-7 minute).
Condimentare:
- Potrivește de sare și piper. Adaugă lămâie sau borș acru după gust, dacă dorești o zeamă mai acrișoară.
Finalizare:
- Adaugă leușteanul și mararul tocat mărunt și lasă să infuzeze câteva minute.
Servește zeama fierbinte, eventual cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună!
Tăieței de Casă
Ingrediente:
2 ouă de casă
200 g făină
Un praf de sare
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare.
Adaugă treptat făina și amestecă până când aluatul devine omogen și elastic.
Frământă aluatul pe o suprafață înfăinată până devine neted (aproximativ 10 minute).
Întinderea și tăierea aluatului:
Împarte aluatul în două părți și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
Lasă foile să se usuce puțin, apoi rulează-le și taie-le în fâșii subțiri.
Gătirea tăițeilor:
Fierbe tăițeii în apă sărată timp de 2-3 minute până când sunt al dente.
Scurge-i și folosește-i în supe sau alte preparate.
Poftă bună!
Pregătirea ingredientelor:
- Curăță și spală puiul. Taie-l în bucăți.
- Curăță și taie morcovii, ceapa, țelina și ardeiul în bucăți mari.
Fierberea puiului:
- Pune bucățile de pui într-o oală mare cu apă rece și adaugă sare. Fierbe și îndepărtează spuma formată la suprafață.
Adăugarea legumelor:
- După ce nu mai apare spumă, adaugă morcovii, ceapa, țelina și ardeiul. Fierbe la foc mic până când carnea și legumele sunt fierte bine.
Adăugarea roșiilor:
- Adaugă roșiile tăiate cuburi sau sucul de roșii. Fierbe încă 10-15 minute.
Tăițeii:
- Adaugă tăițeii de casă sau fideaua și fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei 5-7 minute).
Condimentare:
- Potrivește de sare și piper. Adaugă lămâie sau borș acru după gust, dacă dorești o zeamă mai acrișoară.
Finalizare:
- Adaugă leușteanul și mararul tocat mărunt și lasă să infuzeze câteva minute.
Servește zeama fierbinte, eventual cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună!
Tăieței de Casă
Ingrediente:
2 ouă de casă
200 g făină
Un praf de sare
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare.
Adaugă treptat făina și amestecă până când aluatul devine omogen și elastic.
Frământă aluatul pe o suprafață înfăinată până devine neted (aproximativ 10 minute).
Întinderea și tăierea aluatului:
Împarte aluatul în două părți și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
Lasă foile să se usuce puțin, apoi rulează-le și taie-le în fâșii subțiri.
Gătirea tăițeilor:
Fierbe tăițeii în apă sărată timp de 2-3 minute până când sunt al dente.
Scurge-i și folosește-i în supe sau alte preparate.
Poftă bună!
Ardei Umpluți
Ingrediente:
- 8 ardei grași
- 500 g carne tocată (amestec de porc și vită)
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 2 roșii sau 200 ml suc de roșii
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 foi de dafin
- 8 ardei grași
- 500 g carne tocată (amestec de porc și vită)
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 2 roșii sau 200 ml suc de roșii
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 foi de dafin
Mod de Preparare:
Pregătirea ardeilor:
- Spală ardeii, taie capacele și scoate semințele și nervurile.
Umplutura:
- Călește ceapa și morcovul tocați mărunt în ulei până devin aurii.
- Adaugă orezul și călește încă 2 minute.
- Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa, morcovul și orezul. Adaugă sare, piper și pătrunjel tocat.
- Umple ardeii cu amestecul de carne și orez și așază-i într-o cratiță.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii peste ardei și adaugă foi de dafin.
- Acoperă cu apă până la nivelul ardeilor și fierbe la foc mic timp de 45-60 de minute.
Servește ardeii umpluți calzi, eventual cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună!
Pește Umplut
Ingrediente:
1 pește mare (crap, șalău sau somn)
2 cepe mari
1 morcov
100 g orez
2 roșii
2-3 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
Sare și piper după gust
1 lămâie
200 ml vin alb (opțional)
Mod de Preparare:
Pregătirea peștelui:
Curăță peștele de solzi și eviscerează-l. Spală-l bine și usucă-l cu prosoape de hârtie. Presară sare și piper pe interior și exterior.
Umplutura:
Călește ceapa și morcovul tocați mărunt în ulei până devin aurii.
Adaugă orezul și călește încă 2 minute, apoi adaugă roșiile tocate mărunt și gătește până se înmoaie.
Adaugă pătrunjelul tocat și condimentează cu sare și piper.
Umplerea peștelui:
Umple peștele cu amestecul de legume și orez, apoi închide deschizătura cu scobitori sau ață de bucătărie.
Gătirea:
Așază peștele într-o tavă unsă cu ulei, adaugă felii de lămâie deasupra și toarnă vinul alb (dacă folosești).
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45-60 de minute, stropind din când în când cu sosul din tavă.
Servește peștele umplut cu lămâie și pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Pregătirea ardeilor:
- Spală ardeii, taie capacele și scoate semințele și nervurile.
Umplutura:
- Călește ceapa și morcovul tocați mărunt în ulei până devin aurii.
- Adaugă orezul și călește încă 2 minute.
- Într-un bol mare, amestecă carnea tocată cu ceapa, morcovul și orezul. Adaugă sare, piper și pătrunjel tocat.
- Umple ardeii cu amestecul de carne și orez și așază-i într-o cratiță.
Gătirea:
- Toarnă sucul de roșii peste ardei și adaugă foi de dafin.
- Acoperă cu apă până la nivelul ardeilor și fierbe la foc mic timp de 45-60 de minute.
Servește ardeii umpluți calzi, eventual cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună!
Pește Umplut
Ingrediente:
1 pește mare (crap, șalău sau somn)
2 cepe mari
1 morcov
100 g orez
2 roșii
2-3 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
Sare și piper după gust
1 lămâie
200 ml vin alb (opțional)
Mod de Preparare:
Pregătirea peștelui:
Curăță peștele de solzi și eviscerează-l. Spală-l bine și usucă-l cu prosoape de hârtie. Presară sare și piper pe interior și exterior.
Umplutura:
Călește ceapa și morcovul tocați mărunt în ulei până devin aurii.
Adaugă orezul și călește încă 2 minute, apoi adaugă roșiile tocate mărunt și gătește până se înmoaie.
Adaugă pătrunjelul tocat și condimentează cu sare și piper.
Umplerea peștelui:
Umple peștele cu amestecul de legume și orez, apoi închide deschizătura cu scobitori sau ață de bucătărie.
Gătirea:
Așază peștele într-o tavă unsă cu ulei, adaugă felii de lămâie deasupra și toarnă vinul alb (dacă folosești).
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45-60 de minute, stropind din când în când cu sosul din tavă.
Servește peștele umplut cu lămâie și pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Găină Umplută
Ingrediente:
- 1 găină întreagă (aprox. 1.5-2 kg)
- 200 g ficăței de pui
- 100 g orez
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- Sare și piper după gust
- 1 ou
- 2-3 căței de usturoi
- 200 ml supă de pui
- 1 găină întreagă (aprox. 1.5-2 kg)
- 200 g ficăței de pui
- 100 g orez
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- Sare și piper după gust
- 1 ou
- 2-3 căței de usturoi
- 200 ml supă de pui
Mod de Preparare:
Pregătirea găinii:
- Curăță și spală găina, apoi presară sare și piper pe interior și exterior.
Umplutura:
- Călește ceapa, morcovul și ardeiul tăiate mărunt în ulei până se înmoaie.
- Adaugă ficățeii de pui tocați și gătește până sunt bine făcuți.
- Adaugă orezul și gătește încă 2 minute, apoi ia de pe foc și lasă să se răcească puțin.
- Adaugă oul, pătrunjelul tocat, sare și piper și amestecă bine.
Umplerea găinii:
- Umple găina cu amestecul de orez și ficăței și închide deschizătura cu scobitori sau ață de bucătărie.
Gătirea:
- Așază găina într-o tavă, adaugă usturoiul tocat și supa de pui.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 1.5-2 ore, stropind periodic cu sosul din tavă.
Servește găina umplută caldă, alături de garnituri preferate. Poftă bună!
Pregătirea găinii:
- Curăță și spală găina, apoi presară sare și piper pe interior și exterior.
Umplutura:
- Călește ceapa, morcovul și ardeiul tăiate mărunt în ulei până se înmoaie.
- Adaugă ficățeii de pui tocați și gătește până sunt bine făcuți.
- Adaugă orezul și gătește încă 2 minute, apoi ia de pe foc și lasă să se răcească puțin.
- Adaugă oul, pătrunjelul tocat, sare și piper și amestecă bine.
Umplerea găinii:
- Umple găina cu amestecul de orez și ficăței și închide deschizătura cu scobitori sau ață de bucătărie.
Gătirea:
- Așază găina într-o tavă, adaugă usturoiul tocat și supa de pui.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 1.5-2 ore, stropind periodic cu sosul din tavă.
Servește găina umplută caldă, alături de garnituri preferate. Poftă bună!
Turte Moldovenești la Cuptor sau la Tigaie
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 ml de zăr sau apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei
- 1 plic drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
- 500 g făină
- 250 ml de zăr sau apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei
- 1 plic drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia în apă călduță.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă apa cu drojdia și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios (aprox. 10 minute).
- Acoperă și lasă la dospit într-un loc cald timp de 1 oră.
Modelarea turtelor:
- Împarte aluatul în bile egale și întinde-le în forme rotunde, de grosimea dorită.
Coacerea:
- La cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază turtele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le 15-20 de minute sau până devin aurii.
- La tigaie: Încălzește o tigaie antiaderentă și coace turtele pe ambele părți, până devin aurii și bine făcute, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Servește turtele calde, cu diverse umpluturi sau simple, alături de brânză, smântână sau miere. Poftă bună!
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia în apă călduță.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă apa cu drojdia și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios (aprox. 10 minute).
- Acoperă și lasă la dospit într-un loc cald timp de 1 oră.
Modelarea turtelor:
- Împarte aluatul în bile egale și întinde-le în forme rotunde, de grosimea dorită.
Coacerea:
- La cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază turtele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le 15-20 de minute sau până devin aurii.
- La tigaie: Încălzește o tigaie antiaderentă și coace turtele pe ambele părți, până devin aurii și bine făcute, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Servește turtele calde, cu diverse umpluturi sau simple, alături de brânză, smântână sau miere. Poftă bună!
Plăcinte cu Cartofi și Ciuperci la Cuptor
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 500 g cartofi
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă mare
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 500 g cartofi
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă mare
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă până obții un aluat elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Fierbe cartofii, apoi pasează-i.
- Toacă mărunt ceapa și ciupercile. Călește ceapa în ulei până devine aurie, adaugă ciupercile și gătește până scade lichidul.
- Amestecă cartofii cu ciupercile, condimentează cu sare și piper.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în bile, întinde fiecare bilă în foi subțiri.
- Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește-le pentru a forma plăcintele.
- Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până devin aurii.
Poftă bună!
Plăcinte cu Brânză și Mărar la Cuptor
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
250 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
3 linguri ulei
Pentru umplutură:
400 g brânză de vaci sau telemea
1 legătură mărar proaspăt, tocat mărunt
1 ou
Sare (dacă folosești brânză de vaci)
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
Frământă până obții un aluat elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
Amestecă brânza cu mărarul tocat și oul. Dacă folosești brânză de vaci, adaugă sare după gust.
Asamblarea și coacerea:
Împarte aluatul în bile, întinde fiecare bilă în foi subțiri.
Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește-le pentru a forma plăcintele.
Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până devin aurii.
Poftă bună!
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă până obții un aluat elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Fierbe cartofii, apoi pasează-i.
- Toacă mărunt ceapa și ciupercile. Călește ceapa în ulei până devine aurie, adaugă ciupercile și gătește până scade lichidul.
- Amestecă cartofii cu ciupercile, condimentează cu sare și piper.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în bile, întinde fiecare bilă în foi subțiri.
- Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește-le pentru a forma plăcintele.
- Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până devin aurii.
Poftă bună!
Plăcinte cu Brânză și Mărar la Cuptor
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
250 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
3 linguri ulei
Pentru umplutură:
400 g brânză de vaci sau telemea
1 legătură mărar proaspăt, tocat mărunt
1 ou
Sare (dacă folosești brânză de vaci)
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
Frământă până obții un aluat elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
Amestecă brânza cu mărarul tocat și oul. Dacă folosești brânză de vaci, adaugă sare după gust.
Asamblarea și coacerea:
Împarte aluatul în bile, întinde fiecare bilă în foi subțiri.
Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește-le pentru a forma plăcintele.
Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până devin aurii.
Poftă bună!
Plăcinte cu Varză la Cuptor
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 1 varză mică (aproximativ 1 kg)
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 1 varză mică (aproximativ 1 kg)
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios (aproximativ 10 minute).
- Acoperă aluatul și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Toacă varza și ceapa mărunt.
- Călește ceapa în ulei până devine aurie, apoi adaugă varza.
- Gătește varza până se înmoaie și scade, amestecând ocazional. Condimentează cu sare și piper după gust.
- Lasă umplutura să se răcească.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în bile și întinde fiecare bilă într-o foaie subțire.
- Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește pentru a forma plăcintele.
- Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până când plăcintele devin aurii.
Poftă bună!
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios (aproximativ 10 minute).
- Acoperă aluatul și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Toacă varza și ceapa mărunt.
- Călește ceapa în ulei până devine aurie, apoi adaugă varza.
- Gătește varza până se înmoaie și scade, amestecând ocazional. Condimentează cu sare și piper după gust.
- Lasă umplutura să se răcească.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în bile și întinde fiecare bilă într-o foaie subțire.
- Pune umplutura pe fiecare foaie și împăturește pentru a forma plăcintele.
- Așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute, până când plăcintele devin aurii.
Poftă bună!
Învârtită cu Cartofi
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 500 g cartofi
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
- 1 lingură de unt (opțional)
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 500 g cartofi
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri ulei
- Sare și piper după gust
- 1 lingură de unt (opțional)
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Fierbe cartofii, apoi pasează-i.
- Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei până devine aurie.
- Amestecă cartofii cu ceapa călită și condimentează cu sare și piper. Adaugă untul dacă dorești un gust mai bogat.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
- Întinde umplutura de cartofi peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
- Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
- Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă, alături de smântână sau simplă. Poftă bună!
Învârtită cu Varză
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
250 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
3 linguri ulei
Pentru umplutură:
1 varză mică (aproximativ 1 kg)
2 cepe mari
2-3 linguri ulei
Sare și piper după gust
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
Frământă aluatul până devine elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
Toacă varza și ceapa mărunt.
Călește ceapa în ulei până devine aurie, apoi adaugă varza și gătește până se înmoaie și scade, amestecând ocazional. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă umplutura să se răcească.
Asamblarea și coacerea:
Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
Întinde umplutura de varză peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță. Lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Fierbe cartofii, apoi pasează-i.
- Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei până devine aurie.
- Amestecă cartofii cu ceapa călită și condimentează cu sare și piper. Adaugă untul dacă dorești un gust mai bogat.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
- Întinde umplutura de cartofi peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
- Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
- Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă, alături de smântână sau simplă. Poftă bună!
Învârtită cu Varză
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
250 ml apă călduță
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
3 linguri ulei
Pentru umplutură:
1 varză mică (aproximativ 1 kg)
2 cepe mari
2-3 linguri ulei
Sare și piper după gust
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
Frământă aluatul până devine elastic. Acoperă și lasă la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
Toacă varza și ceapa mărunt.
Călește ceapa în ulei până devine aurie, apoi adaugă varza și gătește până se înmoaie și scade, amestecând ocazional. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă umplutura să se răcească.
Asamblarea și coacerea:
Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
Întinde umplutura de varză peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Învârtită cu Brânză
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci sau telemea
- 1 ou
- 1 legătură mărar (opțional)
- Sare (dacă folosești brânză de vaci)
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci sau telemea
- 1 ou
- 1 legătură mărar (opțional)
- Sare (dacă folosești brânză de vaci)
Mod de Preparare:
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Amestecă brânza cu oul și, dacă dorești, adaugă mărarul tocat mărunt. Condimentează cu sare, dacă este necesar.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
- Întinde umplutura de brânză peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
- Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
- Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
Prepararea aluatului:
- Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute până devine spumoasă.
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, adaugă amestecul de drojdie și uleiul.
- Frământă aluatul până devine elastic și nelipicios. Acoperă-l și lasă-l la dospit 1 oră.
Prepararea umpluturii:
- Amestecă brânza cu oul și, dacă dorești, adaugă mărarul tocat mărunt. Condimentează cu sare, dacă este necesar.
Asamblarea și coacerea:
- Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire.
- Întinde umplutura de brânză peste foaie și rulează aluatul pentru a forma o ruladă.
- Răsucește rulada pentru a forma o spirală (învârtită).
- Așază învârtita într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o să mai crească 20-30 de minute.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 de minute, până când devine aurie.
Servește învârtita caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Comentarii
Trimiteți un comentariu