Gustari
Bruschetta cu Roșii și Busuioc
Ingrediente: pâine ciabatta, roșii cherry, busuioc proaspăt, ulei de măsline, usturoi, sare, piper. Mod de preparare: Prăjește felii de ciabatta. Freacă-le cu usturoi, adaugă roșii tocate, busuioc, ulei de măsline, sare și piper.
Guacamole cu Chipsuri de Tortilla
Ingrediente: avocado, ceapă roșie, roșii, coriandru, lime, sare, chipsuri de tortilla. Mod de preparare: Pasează avocado, amestecă cu ceapă și roșii tocate, coriandru și suc de lime. Servește cu chipsuri.
Hummus cu Pita
Ingrediente: năut, tahini, lămâie, usturoi, ulei de măsline, sare, pita. Mod de preparare: Mixează năutul cu tahini, suc de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Servește cu pita.
Quesadilla cu Pui
Ingrediente: tortilla, piept de pui, brânză, ardei gras, ceapă, ulei. Mod de preparare: Sotează puiul cu ardei și ceapă. Pune amestecul pe tortilla cu brânză, prăjește până se topește brânza.
Mozzarella Sticks
Ingrediente: mozzarella, făină, ouă, pesmet, ulei pentru prăjit, sos marinara. Mod de preparare: Taie mozzarella în bastonașe, dă-le prin făină, ou și pesmet. Prăjește până devin aurii. Servește cu sos.
Salată Caprese
Ingrediente: roșii, mozzarella, busuioc, ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper. Mod de preparare: Feliază roșiile și mozzarella. Alternează feliile cu busuioc. Stropește cu ulei și oțet, asezonează.
Frigărui de Fructe
Ingrediente: ananas, căpșuni, struguri, kiwi. Mod de preparare: Taie fructele în bucăți, înfige-le pe bețe de frigărui. Servește proaspăt.
2 Mini Pizza
Ingrediente: 1.aluat de pizza, sos de roșii,rosii mozzarella, salam și pătrunjel.
2.aluat de pizza,sos de roșii, ciuperci,patrunjel,mozzarella și masline.
Mod de preparare: Decupează aluatul în mici cercuri. Adaugă sos, mozzarella și topping-uri. Coace la 200°C până se rumenesc.
Ardei Umpluți cu Cremă de Brânză
Ingrediente: ardei mici, cremă de brânză, verdețuri. Mod de preparare: Umple ardeii cu cremă de brânză amestecată cu verdețuri tocate. Servește proaspăt.
Nachos cu Brânză
Ingrediente: chipsuri de tortilla, brânză cheddar, jalapenos, salsa. Mod de preparare: Aranjează chipsurile pe o tavă, presară brânză și jalapenos. Coace până se topește brânza. Servește cu salsa.
Falafel
Ingrediente: năut, ceapă, usturoi, pătrunjel, coriandru, condimente. Mod de preparare: Mixează năutul cu restul ingredientelor. Formează bile și prăjește-le până devin crocante.
Tartar de Somon
Ingrediente: somon proaspăt, avocado, ceapă verde, lime, sare, piper. Mod de preparare: Taie somonul și avocado în cuburi mici, amestecă cu ceapă verde și suc de lime. Asezonează.
Empanadas
Ingrediente: aluat, carne tocată, ceapă, ou, măsline. Mod de preparare: Sotează carnea cu ceapă, ou și măsline. Umple aluatul cu amestecul și coace până se rumenește.
Pachețele de Primăvară
Ingrediente: foi de orez, legume (morcovi, varză, castraveți), creveți, sos de soia. Mod de preparare: Umple foile de orez cu legume și creveți, rulează-le și servește cu sos de soia.
Bruschetta cu Avocado și Ou Poșat
Ingrediente: pâine, avocado, ouă, ulei de măsline, lămâie, sare, piper. Mod de preparare: Prăjește pâinea, adaugă avocado pisat cu lămâie, pune un ou poșat deasupra.
Tartine cu Ricotta și Miere
Ingrediente: pâine integrală, ricotta, miere, nuci, fructe de pădure. Mod de preparare: Unge pâinea cu ricotta, adaugă miere, nuci și fructe de pădure.
Smoothie Bowl
Ingrediente: banane, fructe de pădure, iaurt, granola. Mod de preparare: Mixează bananele și fructele de pădure cu iaurt. Toarnă în boluri și adaugă granola deasupra.
Crackers cu Hummus și Legume
Ingrediente: crackers, hummus, morcovi, castraveți, ardei gras. Mod de preparare: Servește hummus-ul cu crackers și legume tăiate felii.
Crostini cu Prosciutto și Smochine
Ingrediente: pâine baguette, prosciutto, smochine, brânză de capră, miere. Mod de preparare: Prăjește pâinea, adaugă brânză de capră, prosciutto și smochine feliate. Stropește cu miere.
Frigărui de Mozzarella și Roșii Cherry
Ingrediente: bile de mozzarella, roșii cherry, busuioc, ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Înfige pe bețe de frigărui bile de mozzarella, roșii cherry și frunze de busuioc. Stropește cu ulei de măsline, sare și piper.
Chec Sărat cu Legume
Ingrediente: făină, ouă, lapte, brânză, legume (ardei, dovlecel, măsline), praf de copt. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele, toarnă într-o formă de chec și coace la 180°C până se rumenește.
Frittata cu Spanac și Feta
Ingrediente: ouă, spanac, brânză feta, ceapă, ulei de măsline. Mod de preparare: Sotează spanacul și ceapa, adaugă ouăle bătute și feta. Coace până se întărește.
Chifteluțe de Zucchini
Ingrediente: zucchini, ouă, făină, parmezan, usturoi, ulei. Mod de preparare: Rade zucchini, amestecă cu restul ingredientelor, formează chifteluțe și prăjește-le.
Salată de Fructe
Ingrediente: diverse fructe (mango, căpșuni, kiwi, portocale), miere, mentă. Mod de preparare: Taie fructele în bucăți, amestecă-le cu miere și mentă.
Sandviș cu Brânză și Roșii La Grătar
Ingrediente: pâine integrală, brânză cheddar, roșii, unt. Mod de preparare: Unge pâinea cu unt, adaugă brânză și roșii, prăjește până se topește brânza.
Taquitos cu Pui
Ingrediente: tortilla, pui tocat, brânză, salsa. Mod de preparare: Umple tortilla cu pui și brânză, rulează și prăjește până devin crocante. Servește cu salsa.
Tzatziki cu Pâine Pita
Ingrediente: iaurt grecesc, castravete, usturoi, mărar, ulei de măsline, sare. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele, servește cu pita.
Burek cu Brânză
Ingrediente: foi de plăcintă, brânză feta, ouă, unt. Mod de preparare: Umple foile de plăcintă cu brânză și ouă, rulează și coace până se rumenesc.
Nachos cu Avocado și Porumb
Ingrediente: chipsuri de tortilla, avocado, porumb, roșii, ceapă verde, brânză. Mod de preparare: Amestecă avocado cu porumb, roșii și ceapă. Pune amestecul pe chipsuri și presară brânză.
Wrap-uri cu Ton
Ingrediente: tortilla, ton, maioneză, salată, roșii, castraveți. Mod de preparare: Amestecă tonul cu maioneză, adaugă legumele și rulează în tortilla.
Baghete cu Usturoi și Parmezan
Ingrediente: baghete, unt, usturoi, parmezan, pătrunjel. Mod de preparare: Amestecă untul cu usturoi și pătrunjel, unge baghetele, presară parmezan și coace.
Clătite sărate cu Somon
Ingrediente: clătite, somon afumat, cremă de brânză, mărar. Mod de preparare: Umple clătitele cu cremă de brânză, somon și mărar.
Chipsuri de Cartofi Dulci
Ingrediente: cartofi dulci, ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Feliază cartofii subțire, amestecă cu ulei și condimente, coace până devin crocante.
Salată de Couscous cu Legume
Ingrediente: couscous, roșii, castraveți, ardei, măsline, ulei de măsline, lămâie. Mod de preparare: Fierbe couscous-ul, amestecă cu legumele tocate, ulei și suc de lămâie.
Canapés cu Pate de Ficat
Ingrediente: pâine, pate de ficat, castraveți murați, ceapă verde. Mod de preparare: Taie pâinea în mici forme, unge cu pate și decorează cu castraveți și ceapă.
Salată de Ouă
Ingrediente: ouă fierte, maioneză, muștar, ceapă verde, sare, piper. Mod de preparare: Toacă ouăle, amestecă cu restul ingredientelor.
Samosa
Ingrediente: foi de plăcintă, cartofi, mazăre, ceapă, condimente, ulei. Mod de preparare: Umple foile cu amestecul de legume, prăjește până devin aurii.
Tapenade cu Măsline
Ingrediente: măsline negre, capere, usturoi, ulei de măsline. Mod de preparare: Mixează toate ingredientele până obții o pastă. Servește pe pâine.
Sate de Pui
Ingrediente: piept de pui, sos de soia, miere, usturoi, ghimbir. Mod de preparare: Marinează puiul, înfige pe bețe de frigărui și grătar până se gătesc.
Rulouri de Vinete cu Brânză
Ingrediente: vinete, brânză feta, roșii uscate, busuioc. Mod de preparare: Taie vinetele felii, prăjește-le, umple-le cu brânză și roșii, rulează.
Focaccia cu Rozmarin
Ingrediente: aluat de focaccia, ulei de măsline, rozmarin, sare de mare. Mod de preparare: Întinde aluatul, unge cu ulei, presară rozmarin și sare, coace.
Rulouri cu Șuncă și Brânză
Ingrediente: șuncă, brânză, salată, tortilla. Mod de preparare: Umple tortilla cu șuncă, brânză și salată, rulează și taie în bucăți.
Baba Ganoush
Ingrediente: vinete, tahini, usturoi, lămâie, ulei de măsline. Mod de preparare: Coace vinetele, mixează cu restul ingredientelor până obții o pastă. Servește cu pita.
Crackers cu Cremă de Brânză și Somon
Ingrediente: crackers, cremă de brânză, somon afumat, mărar. Mod de preparare: Unge crackers-ii cu cremă de brânză, adaugă somon și mărar.
Tacos cu Pește
Ingrediente: tortillas mici, pește, varză, salsa, lime. Mod de preparare: Gătește peștele, umple tortillas cu pește, varză și salsa. Stropește cu lime.
Mini Quiche cu Spanac și Brânză
Ingrediente: aluat , spanac, ouă, brânză, smântână. Mod de preparare: Umple aluatul cu amestecul de spanac și brânză, coace până se întăresc.
Churros
Ingrediente: făină, apă, unt, zahăr, scorțișoară, ulei. Mod de preparare: Gătește aluatul, prăjește churros și tăvălește în zahăr și scorțișoară.
Sushi Rolls Philadelphia
Ingrediente:
Pentru orezul de sushi:
- 300 g orez pentru sushi
- 360 ml apă
- 4 linguri oțet de orez
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
Pentru umplutură:
- 200 g somon afumat sau proaspăt
- 100 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
- 1 castravete, tăiat în fâșii subțiri
- 1 avocado, tăiat în fâșii subțiri
Alte ingrediente:
- Foi de nori (alge marine)
- Sos de soia, ghimbir murat și wasabi pentru servit
Pentru orezul de sushi:
- 300 g orez pentru sushi
- 360 ml apă
- 4 linguri oțet de orez
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
Pentru umplutură:
- 200 g somon afumat sau proaspăt
- 100 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
- 1 castravete, tăiat în fâșii subțiri
- 1 avocado, tăiat în fâșii subțiri
Alte ingrediente:
- Foi de nori (alge marine)
- Sos de soia, ghimbir murat și wasabi pentru servit
Mod de Preparare:
Prepararea orezului:
- Spală orezul până apa devine clară.
- Fierbe orezul cu apa, acoperit, timp de 10 minute, apoi lasă-l să stea acoperit încă 10 minute.
- Încălzește oțetul de orez, zahărul și sarea până se dizolvă, apoi adaugă amestecul peste orez și lasă-l să se răcească.
Asamblarea rulourilor:
- Așază o foaie de nori pe covorașul de bambus.
- Întinde un strat subțire de orez pe foaie, lăsând un centimetru liber la margini.
- Așază fâșiile de somon, cremă de brânză, castravete și avocado pe orez.
- Rulează strâns folosind covorașul de bambus.
Tăierea și servirea:
- Taie rulourile în bucăți de 2-3 cm grosime.
- Servește cu sos de soia, ghimbir murat și wasabi.
Prepararea orezului:
- Spală orezul până apa devine clară.
- Fierbe orezul cu apa, acoperit, timp de 10 minute, apoi lasă-l să stea acoperit încă 10 minute.
- Încălzește oțetul de orez, zahărul și sarea până se dizolvă, apoi adaugă amestecul peste orez și lasă-l să se răcească.
Asamblarea rulourilor:
- Așază o foaie de nori pe covorașul de bambus.
- Întinde un strat subțire de orez pe foaie, lăsând un centimetru liber la margini.
- Așază fâșiile de somon, cremă de brânză, castravete și avocado pe orez.
- Rulează strâns folosind covorașul de bambus.
Tăierea și servirea:
- Taie rulourile în bucăți de 2-3 cm grosime.
- Servește cu sos de soia, ghimbir murat și wasabi.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu