Ciorbă de miel la foc
Ciorbă de miel la foc Ingrediente: 500 g carne de miel (pulpa sau ceafă), tăiată cuburi 1 ceapă mare, tocată 2 morcovi, tăiați rondele 2 cartofi, tăiați cuburi 1 ardei gras roșu, tăiat cuburi 1 roșie mare, tocată 2 căței de usturoi, tocați 1 legătură de mărar, tocat 1 legătură de pătrunjel, tocat 1 legătură de leuștean, tocat 1 litru supă de miel sau de legume 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de oțet Sare și piper după gust Mod de preparare: Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și sotează ceapa și usturoiul până devin moi. Adaugă carnea de miel și prăjește-o până se rumenește pe toate părțile. Adaugă morcovii, cartofii, ardeiul gras și roșia și gătește-le pentru încă 5 minute. Toarnă supa de miel sau de legume și adu la fierbere. Redu focul și lasă ciorba să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1-1,5 ore, până când carnea de miel este fragedă și legumele sunt fierte. Asezonează cu sare, piper și oțet după gust. La final, adaugă mărarul, pătrunjelul și leușteanul ...